5 Redenen om meer chocolade te eten


Share Button

5 Redenen om meer chocolade te eten

(Opmerking redactie: er is ook biologische pure chocolade te koop met weinig tot geen suiker)

Chocolade is behalve lekker ook goed voor je gezondheid. Chocolade bestaat voornamelijk uit cacaopoeder, cacaoboter en suiker. In Rauwe cacao zit een hoge concentratie aan antioxidanten, ook flavanolen genaamd. Deze stof heeft een positief effect op je bloedvaten. Daarnaast zit er ook theobromine en cafeïne in chocolade. Beide stoffen geven je energie en komen in een hogere concentratie voor in koffie. Anders bevat chocolade ook stoffen die je stemming kunnen verbeteren. Echter zijn de concentraties zo laag dat het effect nauwelijks merkbaar is. Lees hieronder de 5 redenen waarom je meer chocolade moet eten.

1. Ontstekingsremmend effect

Chocolade zet je darmbacteriën eraan toe om ontstekingsremmende stoffen te maken. Deze stoffen verkleinen de kans op een beroerte.

2. Werkt bloeddrukverlagend

Dit is een belangrijk voordeel van pure chocolade. Het dagelijks eten van een stuk pure chocolade verlaagt de bloeddruk en vermindert de kans op een hartinfarct.

3. Chocolade bevat veel antioxidanten

In pure chocolade zitten er veel antioxidanten. Deze flavonoïden komen ook voor in groenten, fruit en rode wijn.

4. Chocolade is goed voor je hart

Het regelmatig eten van een stuk chocolade vermindert de kans op hartziekten bij vrouwen.

5. Chocolade is goed voor je humeur

Chocolade stimuleert de productie van endorfine in je lichaam. Hierdoor voel je je blijer.

https://www.goednieuws.com/redenen-chocolade-eten.html