Verzon Jeroen Dijsselbloem een Masters Degree in zijn CV?


Share Button

Verzon Jeroen Dijsselbloem een Masters Degree in zijn CV?

Nee, het is geen nepnieuws afkomstig van een Russische nepnieuws fabriek; het is geen complottheorie, maar een harde bewering door een Ierse krant in 2013. Natuurlijk hebben we daar in Nederland nauwelijks iets over gehoord, omdat wij graag trots zijn als we een hooggeplaatste functionaris aan het rovershol Brussel mogen leveren. Geenstijl deed wel verslag in der tijd, maar het is misschien nuttig om deze oude doos nog eens van zolder te halen. Dit verhaal gaat over Jeroen Dijsselbloem. Jeroen Dijsselbloem mocht in het kabinet Rutte minister van financiën worden en tegelijk voorzitter worden van de Eurogroep. Thierry Baudet noemde deze rol volkomen terecht een ‘schizofrene dubbelrol‘.

De krant Independent meldde in 2013 iets heel opmerkelijks. Het schreef dat Jeroen Dijsselbloem zijn Masters Degree verzonnen zou hebben. Althans, dat is de vrije vertaling van de fout in de CV die de krant aankaartte. Jeroen’s “imposante” CV zien we gewoon online staan op de website government.nl. Feitelijk blijkt uit die CV vooral dat Jeroen eigenlijk nooit een noemenswaardige baan heeft gehad. Als je zijn historie goed bekijkt is hij min of meer zo vanuit de schoolbanken de politiek ingerold. Hoewel hij wel economisch geschoold is, is er geen 1 echte baan te vinden waaruit gedegen economische praktijkervaring blijkt. Maar vooruit, dat kan allemaal in politiek Den Haag.

Wat opvalt in de CV van Dijsselbloem is het volgende regeltje: “1991: Business economics research towards a master’s degree, University College Cork, Ireland“. De Ierse krant meldt daar op 14 april 2013 het volgende over [citaat] Mr Dijsselbloem, who gave an address at the college last Thursday, was appointed Finance Minister of Holland last November and his biography was posted on official internet sites of European institutions, including the European Investment Bank, which initially claimed he had received an MA in Business Economics from UCC. De krant Independent had geconstateerd dat op de originele CV van Jeroen Dijsselbloem een Masters Degree aan de University College Cork vermeld stond. De Ierse krant deed moeite om Jeroen’s Masters Degree te onderzoeken en kwam tot de interessante ontdekking dat Jeroen helemaal geen MA titel aan deze universiteit kon hebben, simpelweg omdat de universiteit op dat moment een dergelijke titel niet kende. De originele CV van Jeroen was nog in de archieven van Geenstijl terug te vinden (zie hier), maar het artikel zelf lijkt te zijn verwijderd. Foei Jeroen! Heb je je CV bij elkaar gelogen?

Maar gelukkig kwam de universiteit met een verklaring en heeft government.nl de CV aangepast. De verklaring was dat het zou gaan om “translation issues”. Bij het ministerie in Den Haag hebben ze natuurlijk niet de meest professionele vertaalbureaus en Jeroen kan zijn CV vast niet zelf in het Engels schrijven. Dat heeft hij natuurlijk laten doen. Yeah Right! Leest u het hele verhaal zelf maar even terug in het artikel op de website independent.ie.

Waarom is deze “fout” op de CV van Jeroen Dijsselbloem zo interessant? Welnu, als we de gehele historie van de bezuinigingen als gevolg van de financiële crisis – die min of meer begon bij Griekenland – nog eens goed onder de loep nemen, dan kun je eigenlijk niets anders dan concluderen dat je wel een beroepsleugenaar moet zijn om het volk miljarden uit de zak te troggelen om de bail-out van Griekenland te financieren. Een “foutje” over het in het bezit zijn van een Masters Degree past mooi in dat plaatje. Het is glashelder dat het Griekse volk door al die “steun”, waar onze Jeroen de hand in had, in een diepere recessie beland is dan het Amerikaanse volk ten tijde van de depressie in de jaren ’30. Al die miljarden zijn vooral richting de banken gevloeid. Dit in de wetenschap dat wij miljarden hebben moeten bezuinigen onder het kabinet Rutte om de zaak te redden.

Begrijp je eenmaal hoe het geldscheppingsproces bij centrale banken werkt en ontdek je hoe het IMF de spelregels wijzigde om Griekenland met torenhoge schulden op te kunnen zadelen via een bank als Goldman Sachs, dan kun je niets anders dan concluderen dan dat Griekenland kapot gemaakt moest worden middels financiële oorlogsvoering. Helemaal gezien het feit dat, voordat de Griekse schulden onbetaalbaar werden, het IMF al overwoog delen van die schulden kwijt te schelden (zie onderstaande docu). Het is hoogverraadspel geweest dat is uitgevoerd door top functionarissen in Brussel in samenspel met banken. De extreme bezuinigingsmaatregelen van Brussel (onder leiding van Jeroen Dijsselbloem) en de extreme bezuinigingsmaatregelen in Nederland (onder leiding van Jeroen Dijsselbloem) waren dus volkomen onnodig en zijn zeer schadelijk geweest voor miljoenen mensen.

Onderstaande documentaire geeft een kijkje in het proces waarin Griekenland (en dus geheel Europa) financieel onderuit gehaald werd en geeft een kijkje in de gevolgen. De documentaire omschrijft de situatie nog mild. Persoonlijk ben ik van mening dat er sprake is van een financiële oorlogsvoering. Dit beschreef ik onder meer in mijn vorige artikel. Wordt het niet eens tijd dat we mensen als Jeroen Dijsselbloem en Mark Rutte uit hun bastions verjagen?

Meer op:

http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/verzon-jeroen-dijsselbloem-een-masters-degree-in-zijn-cv/