Eindelijk, het gezonde verstand breekt door…


Share Button

Nieuwe Amerikaanse klimaatchef: Uitstoot CO2 niet het probleem

Het nieuwe hoofd van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA, Scott Pruitt, heeft in een interview met CNBC gezegd dat CO2 geen wezenlijke bijdrage levert aan klimaatverandering.

“Het meten van de menselijke invloed op het klimaat is een enorme uitdaging,” zei hij. “Er is veel onenigheid over de mate van die impact.”

“Dus nee, ik ben het er niet mee eens dat de uitstoot van CO2 de hoofdoorzaak is van de opwarming van de aarde,” vervolgde Pruitt.

Twijfels

“We weten het niet,” aldus de nieuwe EPA-baas. “We moeten het debat en de analyses voortzetten.”

De Amerikaanse president Donald Trump denkt er net zo over.

Pruitt uitte als openbaar aanklager van de staat Oklahoma meerdere keren zijn twijfels over het verband tussen menselijk handelen en klimaatopwarming.

Slechte deal

Hij vocht regelmatig het beleid van de milieubeschermingsdienst aan.

Pruitt zei ook dat hij net als Trump vindt dat het door bijna 200 landen ondertekende klimaatakkoord van Parijs van 2015 een ‘slechte deal’ was.

Kleine meerderheid

De Amerikaanse Senaat stemde afgelopen maand in met de benoeming van Pruitt als hoofd van de EPA. Zijn benoeming werd met een kleine meerderheid goedgekeurd.

Senator Brian Schatz, lid van de klimaatcommissie in de Senaat, uitte tegenover CNBC kritiek op Pruitt. Hij noemde de opmerkingen van hem ‘extreem en onverantwoordelijk’.

http://www.ninefornews.nl/klimaatchef-uitstoot-co2-niet-probleem/