Het N.O.S.-journaal gaat ervan uit dat haar kijkers een soort van randdebielen zijn


Share Button

In één uitzending, van het N.O.S. Journaal, van heden avond 20.00 uur, twee items achter elkaar: In item nr. 1. wordt gesteld dat Nederland internationaal erg hoog scoort op de lijst met gelukkige inwoners. 90 % Geeft aan gelukkig te zijn!  

Dit cijfer doet ons denken aan ‘uitslagen’ van verkiezingen in de voormalige D.D.R. en/of Sovjet-Unie. Dat waren toch ook van die “gave” landen, zoals ene Mark Rutte ons landje zo graag benoemt.

en

2. Het tweede item meldt dat één op de vijf gezinnen in Nederland te maken heeft met financiële problemen, zodanig dat zelfs in de hersenen van de getroffenen dit te zien is d.m.v. een scan.  Verder merken we dan maar op dat ernstige ziekten geen reden blijkt te zijn op het ervaren van het zich gelukkig voelen????

Want als we de zieken en de chronische zieken bij elkaar optellen, boven op die 20% die in de zorgen zitten dan begrijpen we dat bericht van die 90% gelukkige mensen al helemaal niet meer.

Kortom : Of het ene bericht is uit de lucht gegrepen of het 2de bericht rammelt. Blijft de vraag: Wat is werkelijk waar? Wij denken dat de N.O.S. daar ook geen afdoend antwoord op kan geven!

Silvia Videler