Dit Amerikaanse congreslid durft openlijk tegen Trump in te gaan. Luister wat ze te zeggen heeft


Share Button

Dit Amerikaanse congreslid durft openlijk tegen Trump in te gaan. Luister wat ze te zeggen heeft

Tulsi Gabbard is één van de weinige parlementariërs in de VS die Trumps aanval op Syrië niet luid bejubelde.

‘Roekeloos’ en ‘kortzichtig’ noemde ze de raketaanval op een Syrische vliegbasis eerder deze maand. Ze wil bewijzen zien dat Syrië achter de gifgasaanval zit.

Gabbard vindt het hoog tijd dat de VS leert van de fouten die zijn gemaakt in Irak en Libië. De Irak-veteraan zag persoonlijk waar Amerikaanse interventies toe kunnen leiden.

Oorlogen die al duizenden Amerikaanse soldaten het leven hebben gekost, de VS ruim 4000 miljard euro armer hebben gemaakt en Irak en Libië in een spiraal van geweld hebben gestort.

We need to learn from Iraq and Libya—wars that were propagated as “humanitarian” but actually increased human suffering many times over.

Stoppen

Gabbard vindt dat de honderden miljarden die deze onnodige oorlogen hebben gekost om regimes opzij te zetten, beter in de VS besteed hadden kunnen worden.

Washington moet volgens haar wegblijven en stoppen met het steunen van pro-westerse rebellen om zo te proberen Assad af te zetten.

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=2cduat02QyI

Illegale oorlog

“Het maakt mij verdrietig dat president Trump het advies van oorlogshaviken heeft overgenomen en onze illegale oorlog om het regime te veranderen heeft geëscaleerd,” zei het congreslid.

“Deze escalatie is kortzichtig en zal leiden tot nog meer dode burgers, meer vluchtelingen, versterking van Al Qaida en andere terroristen en een directe confrontatie tussen de VS en Rusland,” voegde ze toe.

Zelf beslissen

De bewapening van rebellen, die ook worden gesteund door Saoedi-Arabië en Qatar, heeft volgens haar mede geleid tot de vernietiging van Syrië.

“Deze oorlog om het regime te veranderen, heeft terreurgroepen als Al Qaida alleen maar sterker gemaakt,” besloot Gabbard. “Laat de Syriërs zelf beslissen over de toekomst van hun land.”

Some of my friends never came home from Iraq war; we have the duty not to allow lies/speculation to drag us into regime change war again.

http://www.ninefornews.nl/luister-amerikaanse-congreslid-syrie/