Jouw Voorouders Sliepen Niet Zoals Jij – Doen Wij Het Fout?


Share Button

Jouw Voorouders Sliepen Niet Zoals Jij – Doen Wij Het Fout?

JOUW-VOOROUDERS-SLIEPEN-NIET-ZOALS-JIJ

Er blijft bewijs boven tafel komen, zowel wetenschappelijk als historisch, waaruit blijkt dat de manier waarop de meerderheid van ons momenteel slaapt, eigenlijk helemaal niet goed voor ons is.

door ARJUN WALIA

In 2001 publiceerde historicus Roger Ekirch van Virginia Tech een schrijven dat meer dan 15 jaar onderzoek bevatte. Het citeerde een overweldigende hoeveelheid geschiedkundig bewijs dat mensen vroeger in feite in twee blokken sliepen. (1)

In 2005 publiceerde hij een boek:At Day’s Close: A History of Nighttime”  met meer dan 500 referenties naar een onderbroken slaappatroon. Inbegrepen waren dagboeken, medische boeken, literatuur en meer, verkregen uit diverse bronnen, van de Odyssee van Homerus tot moderne stammen in Nigeria.

“Het is niet alleen het aantal referenties – het is de manier waarop men eraan refereert, alsof het gemeenschappelijke kennis was. – Ekirch

Wat Waren De Bevindingen Van Het Onderzoek

Uit Ekirch’ onderzoek bleek dat we niet altijd 8 uur achtereen geslapen hebben. In plaats daarvan, zouden we in twee kortere periodes slapen gedurende de nacht. Alle slaap zou zijn geslapen binnen een tijdframe van 12 uur dat begon met 3 of 4 uur slaap, gevolgd door ongeveer 3 uur wakker zijn en dan weer slapen tot aan de morgen.(2)

Er werd ook wat onderzoek gedaan begin negentiger jaren door psychiater Thomas Wehr. Hij leidde een experiment waarbij 14 mensen in complete duisternis werden gezet gedurende 14 uur voor de periode van een maand. Tegen de vierde week waren de deelnemers gewend aan een bijzonder slaappatroon: hetzelfde ‘bimodale’ slaappatroon dat Ekirch beschreef. De deelnemers sliepen gedurende ongeveer 4 uur, werden dan een paar uur wakker en sliepen vervolgens verder tot aan de morgen.

Ekirch ontdekte dat referenties naar een eerste en tweede slaapperiode begonnen te verdwijnen gedurende laat 17e eeuw. Dat begon onder de hogere klassen in de Noordeuropese steden en na verloop van 200 jaar was dit wijd verspreid over de westerse maatschappij. Tegen 1920 had het idee van een eerste en tweede slaap zich compleet teruggetrokken uit ons sociale bewustzijn. (bron)

Mogelijke Redenen Waarom Dit Zo Was

Meer op:

https://www.nieuwetijdskind.com/jouw-voorouders-sliepen-niet-zoals-jij-doen-wij-het-fout/