Hoe de media feiten, gegevens en Bijbelse zaken weten te verdraaien en lezers, kijkers misleiden


Share Button

Aangeleverd door: Sam Jansen

Bijbelse profetie beweert dat de wereld op 23 september eindigt, claimen ‘christelijke’ numerologen

(FoxNews.com) – Christelijke numerologen beweren dat de wereld eindigt op 23 september 2017, omdat ze geloven dat een planeet met de Aarde zal botsen.

Volgens de christelijke numeroloog David Meade zijn versies in Luke 21: 25 tot 26 het teken dat recente gebeurtenissen, zoals de recente zonsverduistering en orkaan Harvey, tekenen zijn van de apocalyps.

De verzen lezen:

“25: Er zullen tekens zijn in de zon, de maan en de sterren. Op de aarde zullen de naties in angst en verwarring bij het brullen en gooien van de zee zijn. Mensen zullen vallen van terreur, bezorgd over wat er op de wereld komt, want de hemellichamen zullen geschud worden. ‘

’26: De harten van de mannen drukken hen af ​​van angst, en om te kijken naar die dingen die op de aarde komen, want de krachten van de hemel zullen geschud worden. ‘

23 september is een datum die werd bepaald door gebruik te maken van codes uit de Bijbel, evenals een ‘date marker’ in de piramides van Giza in Egypte.

Meade heeft zijn theorie gebouwd, die wordt gezien met een veel sceptische lens, op de zogenaamde Planet X, die ook bekend staat als Nibiru, waarvan hij van mening is dat de aarde op 23 september zal overgaan, waardoor vulkanische uitbarstingen, tsunami’s en aardbevingen worden veroorzaakt de Britse krant The Sun .

NASA heeft herhaaldelijk gezegd dat Planet X een hoax is.

Openbaring 12: 1-2, is het begin van de Opraping en de wederkomst van Christus, die ook zwaar door christelijke samenzweringsteoretici wordt genoemd.

De passage luidt: “En een groot teken was in de hemel verschenen: een vrouw die met de zon was bekleed, met de maan onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van 12 sterren. Ze was zwanger en schreeuwde in geboortepijn en de pijn van de bevalling. ”

In de passage is de vrouw maagd. Op 23 september zullen zowel de Zon als de Maan in de Maagd zijn, net als de planeet Jupiter. Echter, dit gebeurt natuurlijk een keer per 12 jaar. Er is ook een zeldzame uitlijning, bekend als “de Leeuw van de stam van Juda”, waarop de samenzweringsteoretici hun hoeden hangen.

Volgens de Express schrijft auteur Jonathan Sarfati dat hetzelfde planetaire toeval eerder vier keer in het laatste millennium gebeurde.

“Zoals gebruikelijk met een astrologie (of christelijke aanpassingen ervan), één kers-pikt de sterren die passen bij de gewenste conclusie,” schreef Sarfati volgens de Express. “Er is niets aan te geven dat 23 september een belangrijke datum is voor de bijbelse profetie, en christenen moeten voorzichtig zijn om in dergelijke sensationistische claims te worden getrokken.”

Meer op FoxNews.com .