Prikbord Nr. 676 + Bijlage van Columnist: Leo J.J. Dorrestijn


Share Button

Prikbord nr 676

 

Cultuur

Als gemeentebesturen niet weten waaraan de cultuurmiljoenen worden uitgegeven, en de raad stelt geen vragen, welke grondslag is er dan voor de subsidies in het volgende jaar en voor de informatie aan de belastingdienst?

 

Den Dolder

Stapt de minister van Veiligheid en Justitie op als straks blijkt dat een veroordeelde psychopaat vrij rondliep bij Den Dolder? Want de minister van Volksgezondheid is de greep op het psychiatrische bolwerk in dit land allang kwijt. Overigens moet de vraag eens worden beantwoord of directies van psychiatrische klinieken aansprakelijk zijn voor de kosten en andere gevolgen van hun fouten. Of valt dit gewoon onder onze ‘zorgkosten’?

 

Gestoord

In Duitsland is nu pas een man gearresteerd, die maandenlang een kind van 4 jaar had misbruikt. Al die tijd heeft de politie gewacht met een foto van het kind te verspreiden. Was men bang dat het kind dit niet op prijs zou stellen?

Hoe gestoord is eigenlijk de hele aanpak van pedofilie, ook in Nederland, terwijl zieke geesten hun gang kunnen gaan?

 

Groningen

Een winkelcentrum-VvE in Groningen wil winkeliers dwingen – op straffe van hoge boetes – om op zondag open te zijn. Het lijkt me geen probleem om dit aan een student over te laten, die dan kan vertellen dat de kassa in ieder geval dicht is.

 

Hardleers

De verontwaardigde reacties over de woningbelastingen zijn tamelijk onbenullig. Men wist toch hoe de VVD met financiën en beloftes omgaat. De ZZP-ers hebben pas echt te vrezen van dit dubieuze regeerakkoord, juist omdat kennelijk niemand begrijpt wat 1 miljoen keihard werkende mensen voor ons land betekenen. Misschien moeten die de volgende keer eens allemaal gaan stemmen.

 

 

Ontvangen e-mail

 

Ik was heel even bang dat de BONO van dit verhaaltje, die halve zool uit Ierland is.

Maar deze Italiaanse professor Ana Bono heeft een aantal heldere analyses gemaakt van het “Afrikaanse vluchtelingenprobleem”.

Zoals ik meteen in de tekst er bij heb geschreven, deed iemand anders dit in 1993 ook al. Dat dus bijna een kwart eeuw geleden!

Ik heb het hier over professor in de Sociologie aan de Erasmus Universiteit R’dam, Pim Fortuyn. Hij schreef een cyclus van boeken over het kapot gaan van onze samenleving. Hoe dit komt? Doordat er geen institutie meer is die normen en waarden creëert, onderhoudt en controleert. Dit was vele eeuwen lang de hoofdtaak van de kerken. Die doen dit sinds de Culturele Revolutie van 1968 niet langer of nog slechts mondjesmaat, doch nauwelijks geloofwaardig (in de 25 jaar sindsdien nam de onkerkelijkheid in NL toe met ca 45%!) En er is geen enkel instituut/organisatie die de traditionele “morele” taak van de kerken heeft overgenomen. Een samenleving zonder één duidelijke set Waarden en Normen is geen samenleving – Fortuyn. Zo’n “samenleving” is gedoemd te imploderen. Zie het Romeinse Rijk, zie Frankrijk net voor de Revolutie. (En zie Oost Europa voor 1989, zou ik er aan toe willen voegen).

 

Professor Bono, Afrika-expert :

Migranten zijn niet arm en vluchten niet voor oorlog en honger

 

Wat iedereen al wist wordt nu ook door Afrika-experts(???)  bevestigd: Afrikanen die het toch al goed hadden komen naar ‘luilekkerland’ Europa terwijl de échte vluchtelingen achterblijven.

Professor Ana Bono, erkend Afrika-expert Oef dat is nog eens snel promotie maken. In twee zinnen van “gewoon” expert naar “erkend” expert en samenwerkend met diverse universiteiten en instituten, inclusief het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, tevens auteur van meer dan 1600 artikelen en boeken over continent, heeft in haar thuisland Italië opzien gebaard door het door de media, politiek en asielindustrie verspreide beeld van ‘arme Afrikanen die op de vlucht zijn voor oorlog en honger’ compleet van tafel te vegen. Vol-gens haar zijn er in Afrika meer dan voldoende middelen om de verwachte enorme bevolkingsgroei op te vangen, maar is het continent nog steeds arm en onderontwikkeld door grootschalige corruptie. De enorme migrantenstroom uit Afrika kwam op gang nadat Amerika en de NAVO besloten om het stabiele en welvarende Libië naar het stenen tijdperk te bombarderen, waardoor een belangrijke buffer, Muammar Gadhaffi, van het veld werd geruimd, zo stelt ook Bono. In Libië werkten zo’n 1 miljoen gastarbeiders, die na de instorting van het land meestal niet naar huis, maar naar Europa gingen.

 

Grootschalige corruptie houdt ontwikkeling Afrika tegen

De professor zegt dat de enorme bevolkingsgroei in Afrika ‘niet noodzakelijk onhoudbaar’ is. Het continent heeft een schat aan natuurlijke hulpbronnen, maar die worden door alle Afrikaanse overheden heel slecht beheerd, waardoor landen die rijk aan olie zijn toch geraffineerde producten zoals benzine moeten importeren. De grootste reden voor de armoede en puinhoop in Afrika is volgens haar de wijd verspreide corruptie; een klein clubje aan de top behoudt alle rijkdom voor zichzelf, en laat de bevolking stikken. Ergste land in dit opzicht is Nigeria waar ‘corruptie een manier van leven’ is. Het land is de grootste olie exporteur van Afrika en heeft de 2e economie van het continent, en bezit een potentieel enorme welvaart die voor het grijpen ligt.

Ik denk dat het ongeveer zo ligt. Maar net iets anders. Natuurlijk staat er in vrijwel elk Afrikaans land een hyper corrupte totalitaire leider aan het hoofd. (Helaas nu ook zelfs aan het hoofd van de Republiek Zuid Afrika – Zuma-) Maar ik heb altijd begrepen dat Afreika een Continent is van stammen. Of de enen stam heerst of de andere. De onderliggende stam kan het welk schudeden. Soms ook kunnen ze helemaal niest meer schudden en worden ze gewoon afgemaakt. (Hoetsi’s  en Turtsi’s; namen niet correct maar lijken er fonetisch op dacht ik) Enfin de stam die de lakens uitdeelt verdeelt ook alle graaibanen onderling. (Het lijk Nederland wel! Hier worden alle dik betaalde banen ook uitgedeeld aan vriendjes van dezelfde politieke Partij. De nieuwe stammen.) In ieder geval gaat het bij het Stammen/elite systeem niet om kwaliteiten, maar eerst en vooral om Stam/Partij affiliatie. Peter may we have your votes please?

 

Migranten zijn niet arm en vluchten niet voor oorlog

Voor bijna alle Afrikaanse migranten die naar Italië worden gehaald geldt ‘dat er in bijna al hun thuislanden, zoals Nigeria, Ghana, Kameroen, Senegal, Ivoorkust, Sierra Leone, Mali, etc. geen oorlog is. Toch zijn de meesten afkomstig uit deze landen. De échte vluchtelingen, die vertrekken vanwege oorlogen, komen niet naar Italië. De cijfers bewijzen dit. Het andere complete fake verhaaltje is dat deze jonge mannen van tussen de 18 en 35 arm zijn. Dat zijn ze absoluut niet.’

 

Op de vraag van de interviewer hoe ze zoiets kan zeggen, antwoordt ze: ‘Hoe definieer je de Afrikaanse standaard van ‘arm’ als je 5000 tot 8000 dollar of euro hebt om naar Italië te gaan (de gemiddelde prijs die mensensmokkelaars per persoon vragen)? Wat deze jonge mannen in werkelijkheid doen is een investering, doorgaans met geld van hun families, om een beter leven in West Europa te beginnen. Zo simpel is het.’

Sociale zekerheid Italiaanse burgers wordt afgebroken voor migranten

 

  1. Sociologie Professor aan de Erasmus Universiteit R’dam Pim Fortuyn schrijft exact hetzelfde in zijn boek “de Verweesde Samenleving”

 

Het probleem is dat ze weliswaar het makkelijkst te bereiken, maar verkeerde land kiezen, Italië, dat kampt met ernstige jeugdwerkloosheid die voorlopig niet minder zal worden. Jaarlijks verlaten zo’n 100.000 Italianen in dezelfde leeftijdsgroep van 18 tot 35 het land omdat ze er geen fatsoenlijke baan kunnen vinden. En dan krijg je ieder jaar nog véél meer jonge Afrikanen binnen die op zoek zijn naar werk?’

‘Al die mensen moeten worden gevoed, gekleed, gehuisvest, en jarenlang gratis gezondheidszorg en rechterlijke steun worden gegeven. Dat betekent dat de Italiaanse sociale zekerheid miljard euro’s moet uitgeven, wat zal worden weggehaald bij de Italiaanse burgers en legale inwoners.’

 

Asielindustrie verdient miljarden

Uitzettingsbevelen van afgewezen asielzoekers hebben volgens professor Bono geen enkele zin, zijn ineffectief ‘en slaan feitelijk nergens op’, omdat die mensen eerst vaak jarenlang alles hebben gekregen, en dan nu ineens de boodschap krijgen dat ze weg moeten. ‘Maar waarheen? Is het zo moeilijk voor te stellen dat die mensen gewoon in Italië (/ Europa) blijven, ondanks de belachelijke waarschuwing die ze krijgen om te vertrekken?’ De meesten van hen zullen dus een andere –vaak illegale- bron van inkomsten zoeken.

Waarom gaat de massa import van zulke enorme aantallen Afrikaanse mannen dan nog steeds door, ondanks het feit dat de gemiddelde Italiaan inmiddels heel goed weet dat het ‘arme vluchtelingen’ verhaaltje één groot bedrog is? Bono wijst erop dat de asielindustrie* er miljarden aan verdient (*waaronder zogenaamde ‘hulp’organisaties, waar argelozen Europeanen nog giften aan geven ook!). Alleen al Italië geeft dit jaar meer dan € 4,5 miljard aan deze nieuwe industrie uit.

‘Afrikanen hebben hier geen toekomst’

De enige manier om de migrantentsunami te stoppen is door te beginnen aan Afrikanen duidelijk te maken dat Europa niet het continent vol ongelimiteerde welvaart is voor iedereen die het maar wil hebben. ‘Zolang jonge Afrikanen in hun hoofd vasthouden aan deze mythe, is er geen hoop dat we kunnen voorkomen dat ze hier komen en vervolgens ervaren dat ze geen baan krijgen, zonder hun gezinnen zitten, en zonder dat ze iets weten over onze manier van leven. Kort gezegd: dat ze hier geen toekomst hebben.’x