De wereld bezien door de bril van Ben Jager


Share Button

 

Geachte lezer,

 

Zou onnodig moeten zijn. Echter, de ervaring leert dat dikwijls beweringen/aannames door de Regering, bewindslieden, Kamerleden echt nog wel toetsing behoeven. Weer zo’n gevalletje.

De gecontroleerde media maakt het allemaal niks uit. Klakkeloos verspreiden ze de retoriek, zonder checken.

Ook de monopolitiek in de Kamer maakt het niet uit, of de Minister President feitenvrije onzin spreekt.

 

Kleine moeite een en ander op waarheid of niet te controleren. Voila:

 

België telt 36 bedrijven die meer dan 1 miljard euro omzet draaien op jaarbasis.

Een heel pak van deze ondernemingen zijn gek genoeg vaak nobele onbekenden.

De verankering in de Belgische, en vooral Vlaamse economie, blijft belangrijk. Niet minder dan 2 op 3 multinationals zijn familiebedrijven. Slechts 47 procent van alle multinationale ondernemingen is beursgenoteerd.

Wat deze ondernemingen bewijzen is dat je dus ook kan overleven op eigen kracht, veelal door eerder geboekte winsten opnieuw te herinvesteren in het eigen bedrijf.

Belgische multinationals op de beurzen:

AB Inbev, Solvay, Colruyt, D’Ieteren, Proximus, UCB, Bekaert, Greenyard Foods, Nyrstar, Agfa Gevaert, Ontex, Econocom, Telenet, Tessenderlo Chemie, Barco en Recticel

De Belgische multinationals zijn goed voor een gezamelijke omzet van 144 miljard euro en bieden werk aan meer dan 500.000 medewerkers.

Deme, Katoennatie, Beaulieu, Vandemoortele, Sibelco, Ravago, Aliaxis en Etex; allen stellen ze duizenden te werk en draaien een omzet van meer dan een miljard per jaar.

Klik:>http://beurs.com/2017/06/06/belgische-multinationals-144-miljard-euro-omzet

Dus blijkt dat de M.P. moest teruggrijpen op een verzinsel (onzin) om de afschaffing van dividendbelasting te verdedigen/onderbouwen cq. te ‘verkopen’. En hij komt er ook nog mee weg, vooralsnog. Wat volgt? We worden iig. wel voor achterlijk gehouden door onze M.P.. De media spelen het spel mee.

mvgr. Ben Jager