IGFM: Iraanse predikant kort voor terechtstelling


Share Button

De haat tegen Joden en Christenen zit diep geworteld in het satanische Iraanse regime. In wezen is het haat tegen de God van Abraham, Izaak en Jakob. Nu staat er weer iemand voor een executie vanwege zijn geloof in Christus. Bid voor hem!

Bron: E.J Bron

De vanwege “afvalligheid van het islamitische geloof” en “verbreiding van niet-islamitische leren” in Iran ter dood veroordeelde evangelische predikant Youcef Nadarkhani schijnt kort voor zijn terechtstelling te staan. Volgens informatie van de “Internationale Gesellschaft für Menschenrechte” (IGFM) heeft de hoofdgevangenis van Rasht aanwijzingen gekregen om Nadarkhani de komende dagen te executeren.

Op haar website schrijft de organisatie:

De vanwege het ruilen van geloof in Iran ter dood veroordeelde predikant Youcef Nadarkhani zal een van de komende dagen terechtgesteld worden, aldus IGFM. De hoofdgevangenis van Raht, waar Nadarkhani gevangen zit, zou van justitiële autoriteiten opdracht hebben gekregen om de spoedige uitvoering van het bevel voor te bereiden. Nadarkhani werd op 20 december 2011 vanwege “verbreding van niet-islamitische leren” en “afvalligheid van het islamitische geloof” tot de dood door ophanging veroordeeld. Nog op 20 december 2011 had de rechtbank opdracht gekregen om een jaar te proberen hem terug te brengen tot de islam.

Iran lijkt zich niets aan te trekken van de internationale golf van verontwaardiging. Ook door haar ondertekende bindende volkenrechtelijke verdragen laten haar koud: geloofwaardige bronnen berichten over de aanstaande executie van de predikant. Mocht het doodvonnis daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zou dit “niet alleen de eerste executie met de officiële motivering ´afvalligheid van de islam´ zijn, maar een stap terug naar de duistere Middeleeuwen”, aldus Martin Lessenthin, woordvoerder van het bestuur van IGFM. Tot nu toe werden in Iran steeds opnieuw mensen terechtgesteld, ook zonder executiebevel en zonder dat de familie werd geïnformeerd. Ook de familie van predikant Youcef Nadarkhani kreeg niet zo´n executiebevel.

Predikant Youcef Nadarkhani (geboren 1977) werd in december 2006 voor het eerst gearresteerd. De IGFM benadrukt, dat hij met zijn overgang tot het christendom en zijn werk als predikant slechts aanspraak heeft gemaakt van zijn recht op godsdienstvrijheid. Dit recht heeft ook Iran bindend erkend. Op 12 oktober 2009 werd Nadarkhani opnieuw gearresteerd. Sindsdien zit de predikant in een gevangenis van de geheime dienst in de stad Lakan.

Naast de IGFM hebben ook de CDU en het petitiecomité van het Duitse parlement zich voor de vrijlating van Nadarkhani ingezet.

Te vrezen valt dat Youcef Nadarkhani hetzelfde barbaarse lot zal ondergaan

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/02/igfm-iranischer-pastor-vor-hinrichtung/#more-241095

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)