Met dank aan de EU, een totaalverbod op huismiddeltjes zit er aan te komen


Share Button

 

Verbod op huismiddeltjes in land-en tuinbouw, met dank aan de EU

Posted on

 

De regel en bemoeizucht van het vooral door grootverdieners en -graaiers verheerlijkte “Europa” begint nu toch wel heel walgelijk-ziek-gestoorde vormen aan te nemen. Nee, ik heb het niet eens over de eurocrisis. Dankzij een EU-verordening zijn huismiddeltjes bijvoorbeeld tegen ongedierte illegaal geworden, de boer/tuinder is voortaan bij wet aangewezen op de legale kolerezooi die de chemiereuzen over ons uitbraken….Toch fijn hé, die EU….! Het wachten is op de inspectie die deze volslagen idiotie gaat handhaven….Ik weet het wel, dit is mijn wereld niet. Maar mijn bloed gaat toch koken van dit soort nieuws.

Voor u gelezen in het ND van vandaag.

Bier mag niet meer worden gebruikt tegen slakken

DEN HAAG – Eeuwenlang mochten boeren met een zeepsopje planten bespuiten om ze te beschermen tegen insecten. Nu wordt dat verboden. ‘Veilige stoffen zijn nu ineens potentieel gevaarlijk.’

Het was een merkwaardige opsomming van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, die op 1 februari dit jaar in de Staatscourant stond. ‘Spiritus of zeep bestemd voor de bestrijding van insecten en mijten op planten’, stond er. Maar ook bier voor het bestrijden van slakken, zeewier- en algenextracten om planten te laten groeien en citronella-olie tegen insecten.

Jarenlang werden deze oude huismiddeltjes zo onschadelijk geacht, dat ze niet bij wet gereguleerd hoefden te worden. Zo’n veertig van dit soort gewasbeschermingsmiddelen en biociden vielen onder de ‘Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen’. Per 1 juli mogen ze in de professionele land- en tuinbouw echter niet meer worden gebruikt, tenzij kan worden aangetoond wat nu precies de werkzame stof is. En dat is schier onmogelijk.

Lees verder nog meer:

http://www.genade.info/blog/2012/03/verbod-op-huismiddeltjes-in-land-en-tuinbouw/