Het wordt steeds gruwelijker: Nu gaat men al stellen dat baby’s geen mensen zijn.


Share Button

Met dank aan: EllenVader

 

Journal of Medical Ethics :

 

‘Baby’s zijn geen mensen’

Geen persoon? Geen automatisch recht op leven? Het Journal of Medical Ethics, een internationaal vakblad voor medische professionals en researchers, heeft onlangs een onderzoek van Italiaanse en Australische academici gepubliceerd waarin wordt gepleit om abortus NA de geboorte toe te staan.

Het pleidooi om zuigelingenmoord te legaliseren werd geschreven door Alberto Giubilini van de afdeling filosofie van de Universiteit van Milaan en Francesca Minerva van het Centrum voor Menselijke Bioethiek van de Monash Universiteit in Melbourne, Australië. De auteurs schrijven dat ze de voorkeur geven aan de term ‘post-geboorte abortus’ in plaats van infanticide (zuigelingenmoord), omdat de laatste term doet denken aan een ‘kind’, terwijl een pasgeboren baby volgens hen nog slechts een ‘foetus’ is, wat volgens hen niet hetzelfde ‘morele equivalent van leven’ bezit als een kind.

Bron : http://www.infomag.nl/nieuws_item/2012/03/03/journal-medische-ethiek-sta-abortus-na-geboorte-toe-babys-zijn-geen-mensen/
http://jme.bmj.com/content/early/2012/02/22/medethics-2011-100411.full