Niks tegen voetballen, maar dit bericht doet mij gruwen


Share Button

Bron: goedgelovig.nl  ( http://goedgelovig.wordpress.com/2012/06/09/eo-houdt-dag-van-gebed-voor-winst-oranje/ )

EO houdt dag van gebed voor winst Oranje

Hoever ben je dan afgedwaald van je doel? Maar HOPELIJK is dit bericht sarcastisch dan wel satirisch van ‘goedgelovig’!  ( Red. Boinnk)

 

Er zijn veel aanwijzingen dat dit bericht een hoax is, hetgeen we van harte hopen. De E.O. zelf was vandaag niet bereikbaar voor commentaar, maar zo gauw dit wel het geval is en het blijkt idd. een hoax te zijn zullen wij met excuus dit bericht rectificeren. (Red.Boinnk)

Geplaatst op 9 juni, 2012 door goedgelovig

De EO houdt vandaag als voorbereiding op het komende Europees Kampioenschap voetbal een dag van gebed om voor winst van Oranje te bidden. De directeur van de EO, Arjan Lock, heeft alle leden al maandenlang opgeroepen om naar deze dag te komen. “Deze dag willen we bidden dat God zijn zegen zal geven en ‘onze jongens’ zal helpen. Allereerst voor hulp in de ‘poule des doods’ met zware tegenstanders als Duitsland, Portugal en Denemarken. Maar ons vurig gebed is dat Oranje natuurlijk Europees Kampioen wordt.”

 

Heel toepasselijk wordt de gebedsdag in een voetbaltempel georganiseerd: de Gelredome in Arnhem. Velen zullen in oranje gekleed naar het stadion komen. Allerlei sprekers zullen oproepen tot gebed en vele liederen zullen worden aangeheven voor de Koning (bedoeld is natuurlijk Koning Voetbal). “Maar het hoogtepunt van de dag is de wedstrijd ‘s avonds, wanneer Nederland om 18.00 uur tegen Denemarken speelt,” vertelt Arjan Lock, die door zijn naaste medewerkers als Arjan ‘Robben’ Lock wordt aangesproken. “De hele dag werkt naar dat moment toe.”

De EO wil hiermee ook laten zien dat zij midden in de samenleving kan staan en niet alleen een sektarische omroep is. Arjen Lock: “Dit sluit aan bij eerdere activiteiten en programma’s zoals The Passion, waarin het lijdensverhaal van godenzoon Jezus dicht bij de mensen werd gebracht.

Op de vraag of dit niet een publiciteitsstunt is, antwoordde Lock: “De EO heeft altijd al van harte God, Nederland en Oranje uitgedragen. Denk ook aan programma’s als Blauw Bloed waarin het vooral over ons Oranje koningshuis gaat. God en Oranje gaan heel goed samen.”

NASCHRIFT: Na het interview belden we nog met Lock en legden hem de vraag voor of de Denen met een kruis in hun vlag niet op meer steun van God konden rekenen, maar Lock leek door die vraag erg uit het veld geslagen en weigerde elk commentaar.