BOINNK!!!

Silvia Videler
Subscribe

Wekelijkse Column van: Jan Smelt

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Gast aan het woord.

Offerande

Het was weer raak in de zionistische heilstaat afgelopen dinsdag. Vier rabbijnen en een Druze politieagent gedood in Hof Nar, een voorstad van Jeruzalem. Bij De Vlaamse Vrienden van Israël, een website die in extremisme niet onderdoet voor een Jihad-website, wisten ze gelijk waar dit kwaad vandaan kwam: ‘een puur antisemitische daad’ (zie: Moord op vier rabbijnen in Jeruzalem gevolg van antisemitische ophitsing in PA). Onderaan het artikel staat een foto van een nagenoeg naakte man met een hakmes ernaast. Volgens bijschrift is dit een foto van een Palestijnse terrorist. Deze roept de volgende vragen bij me op:

 • Het hakmes is te prominent in beeld. Hebben we hier te maken met een Hollywood-productie?
 • De kleur van de man is de kleur van een levende, niet van een dode. Een dode wordt al snel na het stoppen van de ademhaling lijkbleek, doordat het bloed zijn zuurstof verliest en hemoglobine hierdoor overgaat in een zuurstofloze toestand.

In het navolgende artikel (zie: Shooting at Jerusalem Religious Seminary is an Arch-Zionist Hoax) worden grote vraagtekens gezet bij de bloedsporen van de aanslag. Hier wordt geconcludeerd dat het om een aanslag onder valse vlag zou gaan. Als dit waar zou zijn, wat is er dan met de genoemde rabbijnen gebeurd? Leven die onder een valse naam verder in Zuid-Amerika? Hun begrafenissen worden gemeld in de media, maar de verslagen zijn erg beknopt. Eén van de gedode rabbijnen zou een kleinzoon zijn van een zeer bekende rabbijn Soloveitchik.

Dan was er nog een derde artikel (zie: ‘Murdered Jews Atone for Generation, Messiah Must Come’) op het kolonistenkanaal (Arutz 7) over deze zaak. Het gaat over een rabbi Rubin, die is verbonden aan de synagoge Kehilat Bnei Torah in de genoemde voorstad Har Nof. Hij was op bezoek geweest bij nog weer hogere rabbijnen dan hijzelf om verslag te doen van het gebeurde. Eén van deze hogere rabbijnen, Kanievsky, zegt:

 • De Messias moet komen.
 • Er moet verzoening/genoegdoening gedaan worden voor deze generatie (=de seculieren in Israël) om de komst van de Messias te verdienen.
 • Doordat de omstanders sidderden van angst, hebben ze boete gedaan.

Dit is een bizarre theorie, die uitgaat van mensenoffers, die gebracht moeten worden, voordat de Messias kan komen. In Genesis 22 wordt een mensenoffer beschreven. Abraham wordt bevolen zijn zoon Izak te offeren, maar op het laatste moment, trekt God zijn hand terug, hiermee eens en voor altijd duidelijk makend dat mensenoffers ongewenst zijn (en vooruitwijzend naar het offer van zijn eigen Zoon op Golgotha). In dit verhaal wordt gesproken over een ‘brandoffer’. Wat is de Griekse vertaling van dit woord? Juist ja: ‘holocaust’! Was de Holocaust van de Tweede Wereldoorlog een offer van het jodendom om hun G-d (niet de God van Mozes) gunstig te stemmen? Dit soort omkooppraktijken waren gebruikelijk in de religies van de volken rondom Israël in de tijd van Abraham. Is het religieuze establishment in Israël weer bezig met dit soort occulte praktijken?

Rabbijn Rubin had die dinsdagochtend pijn in zijn buik gehad en was daardoor laat in de synagoge gekomen. Dit had zijn leven gered. Dit verhaal wordt verkocht aan de achterban als een wonder. Joden houden van wonderen. De Farizeeën zaten danig in hun maag met de wonderen van Jezus Christus. Dit heb ik eerder uitgelegd in het artikel ‘Joodse wonderen‘. Ook heb ik uitgelegd dat Joodse wonderen vaak berusten op voorkennis. Heeft deze rabbijn Rubin geweten, wat er stond te gebeuren? Buikpijn is een zeer doorzichtige smoes, zeer geliefd bij kinderen die geen zin hebben om naar school te gaan. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat deze rabbijn zijn collega’s niet zou zijn gaan begroeten, ook met buikpijn.

Was de crisis nodig om ons tot slaven te maken?

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Eindtijd ontwikkelingen

tip van Eliza

Al heel lang loop ik met die zin in mijn hoofd “De crisis was nodig om mensen tot slaaf te maken“. Ongetwijfeld heb ik het al regelmatig zo in gesprekken met mensen uitgesproken, maar laat ik het dan ook maar een keer als duidelijke slagzin opschrijven. De financiële crisis is op zichzelf al kolder. De noodzaak van bezuinigingen om zo de leningen aan centrale banken terug te kunnen betalen en de dwingende rol van Europa hierin, is complete onzin. Het geld wordt sowieso uit het niets gecreëerd en als je goed naar de feiten kijkt, dan lijkt er nergens een tekort te zijn. Met name als het gaat om oorlog voeren, stromen de miljarden rijkelijk. Het hele geldsysteem draait niet om hoeveel leningen een land heeft, hoe hoog de rente is en hoe snel een land dat terug kan betalen. Het draait om macht en slavernij. Er worden miljarden bij geprint. Alhoewel de drukpers fysiek niet eens aangezet wordt. Er wordt slechts een getal in de computer ingevoerd en hop daar hebben we weer een paar honderd miljard. Om het volk blij te maken druk je dan zo nu en dan wat nieuwe briefjes. Veel mensen hoor je dan zeggen “Oh, wat is dat nieuwe tientje mooi vind je niet?” Dan denk ik “Hoe kun je nu staan te juichen voor het bijdrukken van geld wat er alleen maar toe leidt dat het geld minder waard is geworden. Inflatie heet dat. Hoe kun je nu staan applaudisseren voor een nieuw stukje papier dat alleen maar je feitelijke slavenketting is?” Als er meer geld op de markt komt, neemt direct de waarde ervan af. Dat is natuurlijk de reden dat het vroeger bijzonder was wanneer iemand miljonair was. Tegenwoordig is dat niet meer uitzonderlijk, maar moet je minstens miljardair zijn. Vroeger kosten grote projecten miljoenen. Tegenwoordig spreekt men in miljarden.

Lees verder : ( Auteur: Martin Vrijland)

http://www.martinvrijland.nl/2014/11/21/de-crisis-was-nodig-om-mensen-slaaf-te-maken/

De link tussen deurwaarders en zelfmoord

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Eindtijd ontwikkelingen

tip van: Eliza

In een uitzending vanEenVandaag van 11 november jl., horen we hoe het deurwaarderskantoor GGN aan de bel trekt over het toenemend aantal zelfmoorden. Vandaag sprak ik GGN directeur Alex Grobbee in een informele setting waarin hij mij wees op de uitzending van EenVandaag. Ik gaf aan dat ik de uitzending zou bekijken, maar trof iets anders dan ik verwachtte. Hoewel de uitzending de indruk wekt dat Alex de noodklok luidde over het aantal zelfmoorden als gevolg van uit huis zettingen, leek de klok vooral te zijn geluiden om de impact die deze zelfmoorden op de medewerkers van GGN heeft. Hier is op ingespeeld door een cursus op te zetten waarin deurwaarders leren hoe ze met de zelfmoorden om moeten gaan. Ook leren zij hoe ze potentiële zelfmoorden kunnen doorverwijzen naar een loket. De Stichting 113 Online zou hier een rol hebben.

Nergens in de uitzending van EenVandaag zie ik enige vorm van kritiek op de deurwaardersbusiness. 

Lees verder: ( Auteur: Martin Vrijland)

http://www.martinvrijland.nl/2014/11/22/ggn-medewerker-deurwaarder-zijn-is-nog-steeds-een-mooi-vak-ondanks-zelfmoorden/

Cor van Ruitenbeek aan het Woord met: “eert de overheid”

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Bijbelstudies en Bijbelse onderwerpen, Gast aan het woord.

Graag wil ik nog eens terug komen op; ‘eert de overheid’.

Ik heb er al eens een artikel over geschreven niet zolang geleden.

 

We gaan eens naar Nebukadnessar kijken.

Nebukadnesser,  een dienstknecht van God.

Jeremia 27:6.

Nu heb ik deze landen in de macht van Nebukadnessar, de koning van Babel gegeven,

MIJN DIENSTKNECHT, gegeven.

Nou je zou toch zeggen als Nebukadnessar Gods dienstknecht is, dat je hem dan moet eren.

En wat lezen wij van Daniel en zijn vrienden?

Ze bogen niet voor het beeld van Nebukadnessar, WEG RUST.

Lees Daniel 3.

De mannen in de brandende oven.

Lees Daniel 6.

Daniel in de leeuwenkuil.

Nebukadnessar een dienstknecht van God, koningen van het noorden.

Maar niet aan gesteld door God, via verkiezingen, zeg maar via democratie.

We gaan ook nog even naar Romeinen 13 kijken.

EERT DE OVERHEID. Zegt dit Bijbel/gedeelte.

Maar als de overheid zich op stelt als God zelf, zoals Nebukadnessar,

moeten we dan gehoorzamen, buigen voor die overheid, alles maar slikken? NEE!

Romeinen 13:4.

Zij staat in dienst van God, u ten goede, maar doet onze overheid dat ook? NEE!

Liegen, bedriegen, het ziek maken van de bevolking, het uitmoorden van de bevolking.

Last op last leggen via de belastingen en wetten , langer door werken onder mom van leugens.

Romeinen 13:6

Daarom brengt gij toch belastingen op;

want zij zijn dienaren van Gods, die juist op dit punt voortdurend letten.

Maar let onze overheid wel op waar ze de belastingen aan uitgeven? NEE.

Ze besteden het belasting geld aan een diepe bodemloze put.

Aan de Europese unie, waar ze ook weer wetten bedenken om ons mensen een poot uit te draaien.

Er gaat bakken geld naar de NAVO, en naar missies in ander landen.

Heeft God in Irak de overheid daar ook niet aangesteld?  JA.

En heeft onze overheid het recht om maar die overheid in Irak onder valse voorwensen om ver te werpen? NEE.

Onze overheid wijst met een vinger naar andere landen, maar drie vingers wijzen naar hen zelf.

ZIJN ( GODS ) OGEN DOORLOPEN DE GANSE AARDE.

Maar ook onze overheid heeft overal ogen geplaatst, zoals camera’s en drones.

God heeft mij twee dingen doen zien.

GODS GENADE VOOR ALLEN.

En wat er gaande is in de wereld, dat is de leugen.

Ik kan niet zeggen, ik heb het niet geweten.

Wir haben es nicht gewußt.

MAAR GODS GENADE STAAT VOOR MIJ BOVEN DE LEUGEN.

En werken doe ik ook niet, of dat ik de overheid zal omver zal werpen.

De nieuwe hemel en de nieuwe aarde kan ook ik niet bewerken.

Openbaringen 21:5.

EN HIJ, DIE OP DE TROON GEZETEN IS, ZEIDE:

IK MAAK ALLE DINGEN NIEUW.

EN DE BOVENSTAANDE WOORDEN ZIJN GETROUW EN WAARACHTIG.

 

 

http://boinnk.nl/blog/81603/cor-van-ruitenbeek-met-eert-de-overheid-maar-wat-zegt-dat/

 

Ik wens u alle Gods rijke zegen, genade en liefde toe.

 

Ondanks een ‘machtige’ coalitie, boekt IS(IS) weer terreinwinst, dát geeft toch te denken!

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Eindtijd ontwikkelingen

ISIS boekt weer terreinwinst

Geplaatst door Michael van der Galien op 22 november, 2014 – 20:00

Soennitische stammen vechten terug, maar indrukwekkend is het allemaal niet.

De afgelopen dagen is ISIS erin geslaagd om (een significant deel) van Ramadi te veroveren, de hoofdstad van de zwaarbevochten provincie Anbar. Deze stad is van bijzonder groot strategisch belang: als ISIS Ramadi in handen krijgt is de hele provincie eigenlijk van hen. Een verdere opmars is dan alleen nog maar een kwestie van tijd.

Bovenstaande is Nu.nl ook opgevallen, maar de nieuwssite heeft vandaag zowaar goed nieuws te melden:

  Sijariya werd vrijdag door IS-strijders ingenomen. Zaterdagochtend werd zwaar gevochten en beide partijen vuurden mortiergranaten af. Het Iraakse leger heeft IS voor een deel weten terug te drijven. De terreurorganisatie probeert Ramadi, de hoofdstad van de provincie Anbar, al maanden te veroveren. 

Dat klinkt allemaal heel spannend en leuk, maar in de praktijk valt het nogal tegen. Het offensief is namelijk vrij beperkt. Ja, er wordt teruggevochten en sommige straten zijn weer nominaal in handen van de Iraakse overheid, maar het is een ieder duidelijk dat ISIS de komende tijd terug zal slaan en de stad vrijwel zeker in handen krijgt. 

De voornaamste reden daarvoor is dat het aan soennitische stammen in de regio is om ISIS terug te dringen. Dit komt doordat het Iraakse leger niet in staat is om versterkingen te sturen: ISIS heeft het nabij liggende vliegveld in handen en bepaalt dus wie of wat er in komt en wat er uit gaat. De stammen proberen een opening te creëren waardoor het leger toch nog iets nuttigs kan doen, maar de kans dat zij hierin slagen is vrij minimaal. ISIS is gewoon goed georganiseerd; daar moet je een echt leger tegenover zetten, met mensen die verstand hebben van strategie en tactiek en een goede militaire opleiding hebben genoten. Nu is het niet zo dat de stammen helemaal niets voorstellen, maar hun kunde is natuurlijk niet te vergelijken met die van, zeg, westerse legers. 

Kortom, de kans is bijzonder groot dat ISIS zijn offensief doorzet. Als het westen – met Amerika voorop – niet echt in actie komt kon het kalifaat van de extremisten weleens een langer leven beschoren zijn dan we een paar maanden geleden dachten. Een grotere nachtmerrie is bijna niet mogelijk.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

In Boinnk’s mailbox

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, In Boinnk's Mailbox

Silvia,

Onderstaande tekst komt vanuit mijn diepste wezen, ik geloof in één God, zonder een specifieke godsdienst.

Mijn geloof,
Mijn geloof is de pure, onvermengde en onvervalste overtuiging dat er één allesomvattende macht bestaat, laat ik deze entiteit voor de duidelijkheid God noemen.
De godsdiensten die beleden worden door de joden, de katholieken, islamieten en duizenden andere afgietsels daarvan komen bij mij over als een oneindige drama-serie waarin de strijdende partijen met hun leiders op de meest weerzinwekkende wijze handelen onder de naam van God, een God die zich kenbaar maakt in al zijn schepselen en voor ieder gelijk is.
Hoe eenvoudig is het te geloven in één God, te denken aan zijn grootheid, zijn macht, zijn goedheid en al zijn werken.
Waarom is het voor de mens zo moeilijk om simpelweg te accepteren dat de wijsheid van God boven ons uitstijgt en dat wij die wijsheid slecht kunnen bevestigen door bewondering en respect voor onze medeschepselen.

Maria Broos

Vragen over “de tweede dood” (deel: 2 )

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Bijbelstudies en Bijbelse onderwerpen

 

Vragen over “de tweede dood” (2)

Wie komen in “de tweede dood” terecht? En waarom? En tot hoelang duurt dat?

 

Atoom-overleg haalt de eindstreep naar alle waarschijnlijkheid niet op de geplande datum : 24 november

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Eindtijd ontwikkelingen

Deadline atoomoverleg volgens Iran niet haalbaar

 
Volgens Iran is het onmogelijk om voor maandag definitieve afspraken te maken over het atoomprogramma van het land. Er is te weinig tijd gezien het aantal onderwerpen dat moet worden besproken en opgelost, zei een niet nader genoemd lid van het Iraanse onderhandelingsteam.
 
 

Volgens hem staat Iran open voor verlenging van het overleg, meldt het Iraanse studentenpersbureau ISNA zondag.

Iran en zes wereldmachten (VS, Rusland, China, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) bereikten eind vorig jaar een voorlopig akkoord.

20 juli verliep de deadline om tot een definitief akkoord te komen. Daarom werd 24 november als nieuwe deadline afgesproken.

Een Europese bron rond de onderhandelingen noemde de kans al ”zeer klein” dat de deadline dit keer wel wordt gehaald. De Amerikaanse minister John Kerry (Buitenlandse Zaken) verklaarde zaterdag dat er nog ”grote gaten” moeten worden overbrugd.

Alles wijst erop dat er een oorlog staat aan te komen.

november 23, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Eindtijd ontwikkelingen

tip van Peter de Kerverno

All-Out War in Ukraine: NATO’s ‘Final Offensive’

In-depth Report:
 
 
nato-ukraine

There are clear signs that a major war is about to break out in Ukraine:  A war actively promoted by the NATO regimes and supported by their allies and clients in Asia (Japan) and the Middle East (Saudi Arabia).  The war over Ukraine will essentially run along the lines of a full-scale military offensive against the southeast Donbas region, targeting the breakaway ethnic Ukraine- Russian Peoples Republic of Donetsk and Lugansk, with the intention of deposing the democratically elected government, disarming the popular militias, killing the guerrilla resistance partisans and their mass base, dismantling the popular representative organizations and engaging in ethnic cleansing of millions of bilingual Ukraino-Russian citizens.  NATO’s forthcoming military seizure of the Donbas region is a continuation and extension of its original violent putsch in Kiev, which overthrew an elected Ukrainian government in February 2014.

The Kiev junta and its newly ‘elected’ client rulers, and its NATO sponsors are intent on a major purge to consolidate the puppet Poroshenko’s dictatorial rule.  The recent NATO-sponsored elections excluded several major political parties that had traditionally supported the country’s large ethnic minority populations, and was boycotted in the Donbas region.  This sham election in Kiev set the tone for NATO’s next move toward converting Ukraine into one gigantic US multi-purpose military base aimed at the Russian heartland and into a neo-colony for German capital, supplying Berlin with grain and raw materials while serving as a captive market for German manufactured goods.

An intensifying war fever is sweeping the West; the consequences of this madness appear graver by the hour.

War Signs:  The Propaganda and Sanctions Campaign, the G20 Summit and the Military Build Up

The official drum- beat for a widening conflict in Ukraine, spearheaded by the Kiev junta and its fascist militias, echoes in every Western mass media outlet, every day.  Major mass media propaganda mills and government ‘spokesmen and women’ publish or announce new trumped-up accounts of growing Russian military threats to its neighbors and cross-border invasions into Ukraine.  New Russian incursions are ‘reported’ from the Nordic borders and Baltic states to the Caucuses.  The Swedish regime creates a new level of hysteria over a mysterious “Russian” submarine off the coast of Stockholm, which it never identifies or locates – let alone confirms the ‘sighting’.  Estonia and Latvia claim Russian warplanes violated their air space without confirmation.  Poland expels Russian “spies” without proof or witnesses.  Provocative full-scale joint NATO-client state military exercises are taking place along Russia’s frontiers in the Baltic States, Poland, Romania and Ukraine.

NATO is sending vast arms shipments to the Kiev junta, along with “Special Forces” advisers and counter-insurgency experts in anticipation of a full-scale attack against the rebels in the Donbas.

The Kiev regime has never abided by the Minsk cease fire. According to the UN Human Rights office 13 people on average –mostly civilians –have been killed each day since the September cease fire. In eight weeks, the UN reports that 957 people have killed –overwhelmingly by Kiev’s armed forces.

The Kiev regime, in turn, has cut all basic social and public services to the Peoples’ Republics’, including electricity, fuel, civil service salaries, pensions, medical supplies, salaries for teachers and medical workers, municipal workers wages; banking and transport have been blockaded.

The strategy is to further strangle the economy, destroy the infrastructure, force an even greater mass exodus of destitute refugees from the densely populated cities across the border into Russia and then to launch massive air, missile, artillery and ground assaults on urban centers as well as rebel bases.

The Kiev junta has launched an all-out military mobilization in the Western regions, accompanied by rabid anti-Russian, anti-Eastern Orthodox indoctrination campaigns designed to attract the most violent far right chauvinist thugs and to incorporate the Nazi-style military brigades into the frontline shock troops.  The cynical use of irregular fascist militias will ‘free’ NATO and Germany from any responsibility for the inevitable terror and atrocities in their campaign.  This system of ‘plausible deniability’ mirrors the tactics of the German Nazis whose hordes of fascist Ukrainians and Ustashi Croats were notorious in their epoch of ethnic cleansing.

G20-plus-NATO: Support of the Kiev Blitz

To isolate and weaken resistance in the Donbas and guarantee the victory of the impending Kiev blitz, the EU and the US are intensifying their economic, military and diplomatic pressure on Russia to abandon the nascent peoples’ democracy in the south-east region of Ukraine, their principle ally.

Each and every escalation of economic sanctions against Russia is designed to weaken the capacity of the Donbas resistance fighters to defend their homes, towns and cities.  Each and every Russian shipment of essential medical supplies and food to the besieged population evokes a new and more hysterical outburst – because it counters Kiev-NATO strategy of starving the partisans and their mass base into submission or provoking their flight to safety across the Russian border.

After suffering a series of defeats, the Kiev regime and its NATO strategists decided to sign a ‘peace protocol’, the so-called Minsk agreement, to halt the advance of the Donbas resistance into the southern regions and to protect its Kiev’s soldiers and militias holed-up in isolated pockets in the East.  The Minsk agreement was designed to allow the Kiev junta to build up its military, re-organize its command and incorporate the disparate Nazi militias into its overall military forces in preparation for a ‘final offensive’.  Kiev’s military build-up on the inside and NATO’s escalation of sanctions against Russia on the outside would be two sides of the same strategy:  the success of a frontal attack on the democratic resistance of the Donbas basin depends on minimizing Russian military support through international sanctions.

NATO’s virulent hostility to Russian President Putin was on full display at the G20 meeting in Australia: NATO-linked presidents and prime ministers, especially Merkel, Obama, Cameron, Abbott, and Harper’s political threats and overt personal insults paralleled Kiev’s growing starvation blockade of the besieged rebels and population centers in the south-east.  Both the G20’s economic threats against Russia and the diplomatic isolation of Putin and Kiev’s economic blockade are preludes to NATO’s Final Solution – the physical annihilation of all vestiges of Donbas resistance, popular democracy and cultural-economic ties with Russia.

Kiev depends on its NATO mentors to impose a new round of severe sanctions against Russia, especially if its planned invasion encounters a well armed and robust mass resistance bolstered by Russian support.  NATO is counting on Kiev’s restored and newly supplied military capacity to effectively destroy the southeast centers of resistance.

NATO has decided on an ‘all-or-nothing campaign’:  to seize all of Ukraine or, failing that, destroy the restive southeast, obliterate its population and productive capacity and engage in an all-out economic (and possibly shooting) war with Russia.  Chancellor Angela Merkel is on board with this plan despite the complaints of German industrialists over their huge loss of export sales to Russia.  President Hollande of France has signed on dismissing the complaints of trade unionists over the loss of thousands French jobs in the shipyards.  Prime Minister David Cameron is eager for an economic war against Moscow, suggesting the bankers of the City of London find new channels to launder the illicit earnings of Russian oligarchs.

The Russian Response

Russian diplomats are desperate to find a compromise, which allows Ukraine’s ethnic Ukraine- Russian population in the southeast to retain some autonomy under a federation plan and regain influence within the ‘new’ post-putsch Ukraine.  Russian military strategists have provided logistical and military aid to the resistance in order to avoid a repeat of the Odessa massacre of ethnic Russians by Ukrainian fascists on a massive scale. Above all, Russia cannot afford to have NATO-Nazi-Kiev military bases along its southern ‘underbelly’, imposing a blockade of the Crimea and forcing a mass exodus of ethnic Russians from the Donbas.  Under Putin, the Russian government has tried to propose compromises allowing Western economic supremacy over Ukraine but without NATO military expansion and absorption by Kiev.

That policy of conciliation has repeatedly failed.

The democratically elected ‘compromise regime’ in Kiev was overthrown in February 2014 in a violent putsch, which installed a pro-NATO junta.

Kiev violated the Minsk agreement with impunity and encouragement from the NATO powers and Germany.

The recent G20 meeting in Australia featured a rabble-rousing chorus against President Putin.  The crucial four-hour private meeting between Putin and Merkel turned into a fiasco when Germany parroted the NATO chorus.

Putin finally responded by expanding Russia’s air and ground troop preparedness along its borders while accelerating Moscow’s economic pivot to Asia.

Most important, President Putin has announced that Russia cannot stand by and allow the massacre of a whole people in the Donbas region.

Is Poroshenko’s forthcoming blitz against the people of southeast Ukraine designed to provoke a Russian response – to the humanitarian crisis?  Will Russia confront the NATO-directed Kiev offensive and risk a total break with the West?

James Petras latest book is THE POLITICS OF IMPERIALISM:THE US, ISRAEL AND THE MIDDLE EAST (CLARITY PRESS:ATLANTA)
 

Ingrijpende Privacywet op komst

november 22, 2014 By: silviavideler Category: Actueel, Eindtijd ontwikkelingen

tip van: Sam  Jansen

 

INGRIJPENDE PRIVACYWET OP KOMST: EU-TOEZICHTHOUDER GEGEVENSBESCHERMING PETER HUSTINX BLIKT VOORUIT [INTERVIEW]

21NOV 2014
 
 
DENNIS MIJNHEER

Buitenlandse opsporingsdiensten, de Nederlandse Belastingdienst en commerciële Big Data-exploitanten grasduinen in persoonsgegevens. De oude Europese richtlijn uit 1995 die het toezicht regelt, wordt eindelijk vervangen. Peter Hustinx, Hoofd van de Europese Toezichthouder voor Gegevensbescherming, richt zijn blik op de vergaande Europese Privacy Verordening.

Het voornemen van ING om – zo leek het – betaalgegevens van klanten door te verkopen aan externe partijen leidde eerder dit jaar tot een storm van kritiek. Het overheersende gevoel: inzage in het huishoudboekje vormt een te grote inbreuk op de privacy. Geschrokken door het oproer van klanten, de Consumentenbond, De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, trok ING het plan snel weer in. De privacy-kwestie zal de ‘megatrend’ Big Data niet remmen. Het verzamelen en samenvoegen van zoveel mogelijk data is de Heilige Graal van marketeers. De Boston Consulting Group voorspelt dat het in 2020 in Europa een economische waarde vertegenwoordigt van bijna 1 biljard euro.

Toezichthouder Peter Hustinx

Overheden laten zich ook niet onbetuigd, bleek uit de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over de voorheen onnavolgbare werkwijze van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. De Nederlandse Belastingdienst is ook volop aan het grasduinen. Zo wist de fiscus in augustus nog in hoger beroep toegang te forceren tot de klantgegevens van de parkeerdienst SMS Parking.

M HUSTINX

De Nederlandse jurist Peter Hustinx (69) is als Hoofd van de European Data Protection Supervisor (EDPS) vanuit Brussel bezig om toezicht te houden op de gegevensbescherming bij alle EU-instellingen – van de Europese Commissie tot de tientallen agentschappen en de Europese Centrale Bank. Daarnaast geeft de EDPS advies aan de Raad en het Europees Parlement bij de totstandkoming van wetgeving waar gegevensbescherming een rol speelt.

De heetste aardappel momenteel: de nieuwe Europese Privacy Verordening die de gedateerde privacyrichtlijn uit 1995 moet vervangen. Het voorstel is in maart met grote meerderheid aangenomen door het Europees Parlement en gaat nu naar de Raad van Ministers die de Verordening, al dan niet geheel of gedeeltelijk, kunnen aannemen. De inwerkingtreding zal naar verwachting pas in 2017 plaatsvinden. De Europese Privacy Verordening is een stuk ingrijpender dan de verouderde richtlijn.

Europese Privacy Verordening

 • Boetes tot maximaal 100 miljoen euro of 5 procent van de wereldwijde omzet bij overtreding van de regels
 • Strengere eisen aan de beveiliging van privacygevoelige informatie en een meldplicht (aan de toezichthouder) bij datalekken
 • Expliciete toestemming van klanten vereist zodra bedrijven persoonsgegevens (Big Data) willen verwerken. Klanten moeten deze toestemming ook weer kunnen intrekken
 • NO-NSA clausule: Bedrijven mogen persoonsgegevens niet meer zonder toestemming van de toezichthouder delen met buitenlandse overheden
 • Het ‘recht om vergeten te worden’ in zoekmachines
 • De verplichting om een Functionaris voor de Gegevensbescherming aan te stellen bij instanties die persoonsgegevens verwerken van meer dan 5.000 mensen in een jaar

 

U als Europese toezichthouder, maar ook de nationale toezichthouders, werken met wetgeving die is afgeleid van een richtlijn uit 1995. Is dat nog wel houdbaar in het internettijdperk?

‘Een pak melk dat zuur is, ga je niet opdrinken. Dat doen wij helaas nog wel. De huidige regels in de richtlijn hebben hun houdbaarheidsdatum overschreden. Het was destijds een heel goede stap vooruit om zeker te maken dat alle landen in Europa ongeveer dezelfde maatregelen namen op het gebied van gegevensbescherming. Maar inmiddels 20 jaar later zijn er een aantal dingen gebeurd, zoals het internet, sociale netwerken en mobiele communicatie.’

In de voorgestelde Europese Privacy Verordening is een maximale boete vastgelegd van 5 procent van de geconsolideerde jaaromzet zodra bedrijven zich niet houden aan de nieuwe wetgeving. Wat voor krachten worden er losgemaakt zodra dergelijke boetes worden voorgesteld?

‘We hebben in jaren niet zoveel gelobby gezien, parlementsleden zijn werkelijk gebombardeerd. Er is hele zware druk uitgeoefend door buitenlandse regeringen en Europese en Amerikaanse bedrijven die op het internet in Europa actief zijn. Maar ik merk in de discussie dat er teveel uitgegaan wordt van worst case analyses. Zo zijn er bedrijven die zeggen: je moet dadelijk overal toestemming van klanten voor krijgen zodra we hun data willen gebruiken, dat is het einde van internet.

Nou, toestemming is een belangrijk element, maar het is niet altijd nodig. Een bedrijf kan er alleen niet meer van uitgaan dat ze wegkomen met dingen als “stilzwijgende toestemming” of “opt-out toestemming” – er is een hele reeks van woorden die ze daarvoor gebruiken. Dan onderschat je de problematiek ongelooflijk, want als dát toestemming is, dan weet ik bijna zeker dat het niet bindend is. En de volgende dag moet je het kunnen intrekken, daar heeft men helemaal geen rekening mee gehouden.’

In de nieuwe verordening wordt ook het principe van “one-stop-shop” toezicht geïntroduceerd: het land waar de hoofdvestiging van een bedrijf is gevestigd, krijgt de verantwoordelijkheid over het gehele toezicht op dat bedrijf. Hoe ziet dat er dadelijk uit in de praktijk?

‘Het toezicht is dadelijk zo verdeeld dat iedere nationale toezichthouder bevoegd blijft op zijn eigen territorium, maar er komt een lead authority, een one-stop-shop. Er is nu een hele discussie over ontbrand wát dat precies inhoudt. Is de toezichthouder dan enkel het land waar de hoofdvestiging van een bedrijf is gevestigd, of doet hij het samen met anderen?’

De toezichthouder in Ierland krijgt het dan druk omdat daar veel grote tech-bedrijven zoals Google, Facebook en Apple daar hun Europese hoofdkantoren hebben gevestigd.

‘Als zo’n bedrijf daar gevestigd is, wordt dat land de lead. In Ierland zijn veel bedrijven neergestreken die een grote rol spelen op internet, dat zal met de taal en het fiscale regime te maken hebben. Als je die one-stop-shop als een exclusieve operatie ziet – en dat was aanvankelijk toch een beetje de beeldvorming – dan is het zorgwekkend dat er misschien verschil in behandeling zou kunnen zijn in Ierland en andere landen. Gaan de Ieren wat soepeler handhaven? Onze ervaring is dat onze Ierse collega’s hun werk uitstekend doen.’

Maar bij hen staat wel een groot deel van hun BBP op het spel als ze besluiten om een boete van 5 procent van de jaaromzet van bijvoorbeeld Google te geven. Wie kan aangesproken worden op falend toezicht?

‘Dat is één van de vragen die nu in het laatste stadium veel hoofdbrekens kosten. Ik verwacht dat het toezicht in de verordening gebaseerd gaat worden op een vorm van samenwerking waarbij de lead een stevige rol krijgt, maar waar beslissingen van de lead op een of andere manier in een groep genomen worden. Door samenwerking moet voorkomen worden dat er forum shopping gaat plaatsvinden.’

Hoe realistisch is het volgens u dat grote internetbedrijven besluiten om hun hoofdvestigingen uit Europa terug te trekken?

‘Helemaal uitsluiten kun je dat niet, zo is nu eenmaal de wereld, maar het is niet erg realistisch. Bedrijven als Google hebben een sterke aanwezigheid op de Europese markt. Hun verantwoordelijkheid ligt daardoor hier. Zelfs als hun data in werkelijkheid in Jersey of op de Kaaimaneilanden zijn opgeslagen, of in de cloud en nobody knows where, zijn ze aansprakelijk voor de beveiliging. Als een bedrijf – ik ga geen namen noemen – de gegevens opslaat in de cloud, en accepteert dat de provider niet kan zeggen wáár dat is – moeten er wel afspraken gemaakt worden of deze de juiste beveiligingsmaatregelen heeft genomen. Het is volstrekt onverantwoord om zonder nadere bepaling van controls gegevens in de cloud op te slaan, want dan kom je je verantwoordelijkheden niet na. Dan ben je in gebreke. Als de markt zich bewust is van zijn verantwoordelijkheid dan zal de gegevensbescherming toenemen.’

Wie moet dat verantwoordelijkheidsbesef bijbrengen: de toezichthouder of de markt zélf?

‘Bedrijven moeten het zelf oppakken. In de huidige richtlijnen en toekomstige verordening staat dat het bedrijf de verantwoordelijke is voor naleving: het moet de noodzakelijke maatregelen treffen om te verzekeren dat gegevens worden beschermd. En als zij dat niet doen, moet een toezichthouder er iets aan doen. De nieuwe regels en het nieuwe beleid zijn belangrijk om onachtzaamheid aan te pakken. De nieuwe verordening zal een paar keer hard worden toegepast en dan krijg je: “Waarom krijg ík een boete?” Daarna gaat het zich verspreiden en dan zeggen mensen: het schijnt tegenwoordig zo en zo te moeten gebeuren. Ja, dat was eigenlijk al jarenlang zo, maar dat waren we vergeten. We moeten die olietanker zien te draaien – bedrijven die wel de gouden bergen zien, maar onvoldoende over gegevensbescherming hebben nagedacht.’

***********

Dit is een ingekorte weergave van een interview dat onlangs in Tijdschrift voor Compliance werd gepubliceerd. Het vijfde nummer van 2014 is geheel gewijd aan het thema Compliance en Privacyen gaat onder meer over de Big Data trend en gegevensbescherming. Klik hier voor een abonnement of proefnummer.